Summering

En kort summering av veckan, inte alltid det blir som planerat!
Min rygg kraschade igen, så det blev långt ifrån så som min planering såg ut i söndags. Dock gick mötet i Göteborg jättebra. Plus att kontorslokalen vi kollade på var helt ok, och kommer att hyra den! Superspännande!


Veckoplanering

Söndagförmiddag och planering inför kommande vecka.

Måndag: göra klart saker från förra veckan
Tisdag: flyg till Göteborg och möte med ny kund, middag med nyanställd
Onsdag: bil hem från Göteborg, fastighetsmässan i Jönköping
Torsdag: frisören, kiropraktor, styrelsemöte
Fredag: A åker till sin pappa, möte med ny kund
Helg: jobba

Letar efter en bra kurs där man kan lära sig bli mera effektiv och kunna planera upp sin dag på ett bra sätt. Har du något bra förslag på en sådan kurs?

Slingor och Robert Gustavsson

M klippte sig idag, men det fanns inte tid att fixa slingor vilket blev mitt jobb. Ser på Gustavsson samtidigt.

Vill vara ledig imorgon känner jag, vilket inte går! Imorgon åker M för att jobba i Jönköping och Göteborg till onsdag. Jag och A kommer att äta fisk ett par dagar.

Skulle vilja ta ett foto på M som sitter i sin söta slinghätta, men jag får inte det för honom. hmmm.... :-)

Choklad & Dr Phil

Lördag morgon = sovmorgon.... himla skönt att sova tills jag vaknar själv utan att klockan ringer. Jag tycker jag har sovmorgon om jag får ligga till klockan sju. Min tonåriga son håller inte med om det tidsperspektivet. Han ska få sov ända till kl. 10.00  idag. Sedan bär det av mot Täby centrum, frisör, vinterjacka, god lunch och kanske bio. En härlig lördag som startade med choklad och Dr Phil efter den låååånga sovmorgonen.... :-) 

För mig som är på kontoret vid sextiden och går hem ca tolv timmar senare är en lördag som denna helt underbar. Jag lyckas återhämta mig rätt ok med denna dag. Så som jag jobbar just nu har jag bara en dag i veckan som jag har som riktig slapp dag. Har jobbat så nu .... kan det vara ett och ett halvt år - två år. En längre sammanhängande ledighet är något som står på min lista att lägga in nästa år. 

 


Tacco middag

Fredag har blivit en taccakväll hos oss. Dessutom slipper jag laga maten då....:-) A lagar nämligen alltid denna rätt! Det är väl ungefär det enda som han lagar. Fast idag hade han haft hemkunskap så han kanske lär sig något mera som han vill testa här hemma.

Veckan har varit mycket intensiv så jag har inte prioriterat att skriva här. Men, tanken är att jag ska kunna få igång denna blogg mera. Men allt har sin tid. Och nu är det rätt tufft och intensivt på företaget. 

Nu ska jag släppa datorn och ta fram min bok. Njut av kvällen 


Ordning & reda

Mina planer igår fick ändras lite. M fick problem med en tand, och jag körde in honom på akuten. Fick vänta där några timmar. Väl hemma var det dags att fixa iordning oss till festen hos A & M. Trevlig kväll!

Idag blir det till att iordingställa, tvätt och fixa här hemma. Älsta sonen C fyller år imorgon så han kommer över på middag ikväll. Hela tjugotvå år sedan jag gick och väntade för att få åka och hämta honom. Han var endast sex dagar när jag fick träffa honom för första gången. Undrar vad han egentligen önskar sig i present imorgon??


Härlig lördag

Sovmorgon till klockan sju - två timmar mera än på vardagarna. Pigg och hade nog med energi för att byta gardinerna i köket, möblera om lite och städa av det mesta där. Nu är jag på kontoret en kort sväng, för att sedan åka och fixa & handla lite. Är bortbjuden ikväll, så ska hitta på något passande till inflyttningsfesten. Tror jag har lite smått och gott kvart sedan webb-butiken las ner.

Hade tänkt en höstpromedna i det härliga vädret, men känns som om tiden inte riktigt räcker till det. Måste klura ut vad C ska få på sin födelsedag på måndag också.....?


Morgonpigg eller.....

svårt att sova? Beror på hur man ser på det hela.

Vaknade kl. 4. Efter att legat vaken en stund kändes det som det var lika bra att lämna sängen. Så klockan fem var jag på kontoret. Helt ok att få en extra stund innan telefoner och alla montörer kommer in. Förhoppningsvis kommer lite pappershögar att minska den den närmaste timman.

Så ligger en ny oskriven fredag framför oss. Spännande att se vad  som dagen kommer att fyllas med. Min att-göra-lista sedan i måndags ligger mesta dels orörd. Det har hela tiden dykt upp saker denna vecka som gjort att omprioteringar har fått göras. En utmaning att hinna med allt, eller så har jag lite svårt att prioritera rätt?

Hur gör du för att få ihop alla veckans att-göra-saker? Tips och idér emottas gladeligen 

Mera energi

Just nu känner jag att min energi håller på att gå ner. Behöver att fylla på och bli starkare. Idag är jag på jobbet vid sex-tiden på morgonen, och åker hem ca tolv timmar senare, en dag på helgen är jag på jobbet. Plus att jag någon kväll i veckan sitter hemma och jobbar ett par timmar, det blir runt sjuttio timmar varje vecka. Min stora återhämtning är sömn, jag sover mig frisk och sover mig till kortsiktig energi. Men, det är den långsiktiga energin som jag är ute efter.

Hur gör du för att skapa långsiktig energi i ditt liv?

Hjälp mig med förslag!


Lite trist

Idag slutar en kille som har varit med sen jag körde igång den här nya inriktningen i företaget. Känns trist och tråkigt att han valt att gå till något annat. Han kommer alltid att vara en stor del av företagets uppbyggnad fram till idag. 

 
Lycka till med det nya i ditt liv!


Höstvindar

Ikväll är det höstvindar som viner ute. Även fast jag bott i lägenhet de senaste dryga åtta åren, så är min första tanke är när det blåser så här; "vad ligger ute som kan blåsa bort?? vad är det jag måste gå ut och rädda innan det blåser bort?"
Ganska skönt att bara att vända på sig och inse att jag inte måste ut och frysa. Kan bara sitta kvar å kolla på TV, läsa lite och mejla lite. Skönt är det också nu när hösten är här och vintern närmar sig, är att bo i lägenhet och det alltid är varmt och skönt. Skorna fryser fast, plus tio grader på morgonen, skotta snö...... ja, allt detta missar jag med mitt nuvarande boende. Bra tycker jag!!  


Köks nytt


Ikväll ska höst/vintergardiner upp i köket. Hittade nya tabletter som jag tror blir ett bra inslag i köket. Vill ha ljus i samma nyans som gardinerna och tabletterna, vilket inte fanns där jag var på lunchen. Det får jag leta efter senare. Skulle vilja åka hem nu och fixa i ordning i köket. Funderar på att svänga om matbordet..... inte säker att det kommer att det gillas av resten av familjen.


Grrrrrr

Irriterad och förb....d!!
Vissa personer som jag varit snäll och hygglig mot, dummar sig och gör så att jag och mitt företag kommer i dålig dagar. Brukar leva efter...  "Var mot andra som du vill att de ska vara mot dig" .... Men, vad gör man när man får skit tillbaka?? Vanligt vis kan jag tycka att man bör släppa vissa saker och gå vidare. Men, är inte så säker och övertygad om att det är så jag bör handla i detta fall. Just nu kännns det som jag måste gå till motattack och se till att personen få känna på sin egen medicin.


Vad är det som gör

Vad är det som gör att bloggar med unga modeintresserade tjejer växer fast i toppen av alla listor? Tycker det är intressant att se alla dessa unga tjejer som bloggar om mode och shopping. Hur får de pengarna att räcka att shoppa som så många gör? Vart ligger alla bloggar med alla personer som besitter en lång och gedigen livserfarenhet?

Om så där fem - tio år kommer "alla" på pensionärhemmet sitta med en egen laptop? Sitta i dagrummet och chatta, blogga och spela on-line spel? Bort med vävstolarna och snickeribänken. Eller hur tror du att framtidens boende för älder kommer att se ut?

Min kameraladdare.....?

Nu har jag letat överallt efter min laddare till kameran! Undrar på vilket bra ställe jag har lagt den, så att jag lätt skulle hitta den.....!

Skulle så gärna vilja vara så där ordentlig att alla mina saker hade en egen plats. Har kämpat med mig själv i många år för att få det så. Kanske inte för sent att lära mig det en vacker dag.
Nä, sätt nu fart och leta. Eller, sluta upp och köp en ny!


Ofrivillig vilodag

Åkte som vanligt till kontoret vid sex imorse. Men en huvudvärk som inte ville ge med sig gjorde att jag åkte hem före lunch. Stannade på Stinsen och lunchade innan jag kasta mig i sängen och sov. Har kollat mejlen, så nu blir det sängen och sova mera.

Som tur är M tillbaka på kontoret efter några dagars sjukfrånvara. Det är sjuktider just nu verkar det som. Många är häniga och borta från sina arbeten. Att åka till SATS och träna just nu får jag glömma. Ingen ska träna när man har en infektion i kroppen.

Att sova är bästa medicinen

RSS 2.0