Advent på kontoret

   Jag har advents pyntat! På kontoret varje fall, dock inte hemma. Utan minsta tillstymelse till julstämning. Utan snö - ingen julstämning. 
                        


Träning - stressmoment just nu....

Just nu orkar jag inte träna!
Igår bestämde jag mig för att spara mina PT-dagar jag har kvar till efter jul. Just nu är det bara "Att-måste-träna-nu". Vill att det ska var kul! Men det är bara för mycket just nu. Jag att min tid blir bättre framåt i januari - februari. Har lättare att vara borta från kontoret då. Satsar på att komma igång med PT träning då. Och fram till dess träna kondition och lite småövningar själv.
Ja, så får det bli.......

Testpilot

Träffade en trevlig person på utildningen iförrgår. Han ska lansera en ny sajt på nätet under januari 2010, och jag fick möjligheten att vara en av testpiloterna! Tack för förtroendet. Det blir jättespännande att se och kolla hur den nya sajten kommer att vara. Vad man kan göra, ja, hur allt är uppbyggt. Spännande tycker jag.  

Det strålar en ......

 Ja, snart strålar det en stjärna i varje hem. Själv har jag inte advents-julpyntat de senaste nio åren!! Har inte velat, har inte haft lust. Men, i år känner jag nog för en liten adventsljusstake någonstans i hemma.
På kontoret känner jag min "tvungen" att pynta. Känns som alla förväntar sig det. Ifjol blev det inget, men vi är många flera i år på kontoret och det kan iofs vara lite mysigt.
Skulle vilja hitta en orange stjärna som jag hade när jag var liten. Men återigen finns det många snygga nydesignade. Får ute och kolla ikväll vad jag hittar.

Lärorik dag....

Säger man ska lära sig en ny sak varje dag. Idag har jag nog lärt mig saker för en hel månad! Det var andra dagen på VD-utbildningen jag har genomgått. Så otroligt mycket nyttigt jag har lärt mig. Nu ska jag sätta mig och skriva ner en prioriteringslista på vad jag ska göra och inom vilken tidsperiod. Skulle vara fint om jag kunde avsätta två dagar och sätta mig enbart och arbeta med dessa saker. Men, så som det är idag funkar det inte riktigt. Så ska titta över och planera in vissa tider under en period då jag avsätter tid till dettta arbete.


Lite småplugga ikväll

Har nu läst igenom anteckningar, och ska nu läsa kompendiumet. Dag två på tvådagarsutbildningen är imorgon, och det blir ett litet prov där det fodras 60% rätt för att få sitt diplom. Självklart vill jag klara det. Kursen känns ialla fall väldigt bra. Jag behövde få lite mera kunskap om arbete i en styrelse och VD arbete. Det finns en hel del kvar att lära mig, men får ta en sak i taget.


Vaccin eller inte.....?

                                                        

Nu har jag diskuterat med mig själv i flera veckor, om jag ska ta vaccinet för den nya influensan eller inte?? Å ena sidan tycker jag att det inte är ok att spruta in något i kroppen, -något som jag i skrivande stund inte har en aning om vad det är egentligen-, och jag tror man kan bli sjuk senare i alla fall när nästa ev. våg av smitta kommer. Å den andra sidan så vill jag inte bli allvarligt sjuk. Kommer nog att vela fram och tillbaka tills vaccinet är totatl slut i hela landet.

Hur har du resonerat dig fram till ditt beslut?


Söndag vilodag

Så sa min farmor och mormor när jag var liten. Man skulle inte jobba den dagen. Men, båda två var uppe i ottan och var ut i ladugården och mjölkade, gav alla djuren mat, mockade. Så in och gjorde frukost till man och alla barn. Så var det ofta någon släkt middag de skulle laga mat till. Hur mycket ledighet de hade har jag svårt att se.

Hade tänkt att försöka vara ledig idag, men känner det är alltför mycket som ligger ogjort. Så det blir några timmar på kontoret framför datorn.


Prognos

Försöka trixa vidare med excelarket över veckoprognos. Skulle underlätta om jag hade lite mera kunskap i excels världen. Men alltå går om man vill.....


TCM

Varit på TCM behandling idag. Nålar, koppning och tuina - just nu skulle jag nog inte kunnat gå om jag inte fått dessa behandlingar sista tre veckorna. Mår så bra av detta. Duktiga kinesisk läkare som jag går hos. Nu vill jag bara att detta blir bestående, att inte min rygg går söner igen!

Flera borde testa denna typ av behandling, här går man till den verkliga orsaken - man behandlar inte bara själva symtomet. Effektivt och bestående behandling.

Fixat att träna

Har inte tränat på flera veckor nu. Ryggen pajade, lite små hängig och ryggen pajade en gång till. Då funkar det inte att träna. Men så i tisdags och idag har jag tränat med min PT. Det har faktiskt gått bra. Har orkat mera än vad jag trodde mig orka. Härligt!
Nu hoppas jag -åter igen- att ryggen ska hålla så att jag kan träna mååånga veckor framöver. Vill så gärna att komma så långt att jag får lite kondition, styrka och att jag minskar i mina mått och kommer i lite gamla kläder.
Jag håller tummarna till mig själv!


Dagens skola.....

A går nu i 8:an. Under ca fyra års tid har jag kämpat och suttit i möten på skolan för att kunna "övertyga" lärarna om att A behöver lite extra resurs i vissa ämnen. Att inte kunna gångertabell, inte kunna ställa upp talen eller ha 20% rätt på diagnos och prov - är inte så mycket att oro sig över, och det blir "bättre sen"! Det har jag fått höra i fyra års tid. Med mera, med mera.....
Nu ÄNTLIGEN har saker börjat hända! I fredags var A på talkliniken, och igår kom utlånandet på posten. Kommande måndag och tisdag kommer A att vara hos en logoped. Därefter kommer det att ske en överlämning till mig och hans lärare. Men, bara utifrån utlätandet som kom igår, fanns det många tankvärda saker som bara det borde kunna underlätta och förenkla för A.  

Kommer A att kunna få tillräckligt med extra tid och resurs för att hinna ikapp det till den nivå som han borde vara på?? Kommer A att någonsin tycka att skolan är ok och kul? Jag kommer att kämpa på nu för att det ska kännas bättre för A i skolan. Och, att han ska lära sig matte.

Grattis Pappa

Grattis på Fars dag



Sitter lite med dåligt samvete över att inte åkt "hem" och besökt dig de senaste månaderna. Att ringa till dig är inte så lätt, du hör inte vad jag säger i telefonen. Du kanske inte minns vem jag är heller. Ditt minne och din hälsa är inte så bra. Vad jag förstår är du lite förvirrad och inte vet riktgt vad du gör eller ska göra. Det är inte lätt att bli gammal. Att inte ha kontroll och inte veta vart man befinner sig eller varför. År inte kul varken för den person det drabbar elle frö dennes anhöriga. Men, du ska veta pappa att jag tänker på dig varje dag och önskar att du finge vara pigg och alert på din ålders höst.


Gott & nyttigt



Nu börjar clementiner och apelsiner bli goda.
Dags att ladda upp hemma och på jobbskrivbordet.

Hur att räcka till.....

Ibland får jag inte livspusslet att passa ihop!! Ena minuten är man bara jag, nästa minut ska jag vara sambo, för att i nästa stund vara mamma och barn - vilket innebär att ta ansvar för sina föräldrar, och få företaget att fungera och snurra som det ska.

Just nu vill jag bara vara jag, inte ha några andra roller och måsten att göra. 

Dåligt samvete över att inte vara geografist nära mina föräldrar och "ta hand" om dom. Dåligt samvete över yngsta sonen som får vara själv mycket då företaget kräver mera och mera tid av mig. Dåligt samvete att inte orka och hinna göra något kul med mina vuxna barn. Dåligt samvete att jag inte har mera energi till att göra saker med min sambo. Samt irriterad över att jag inte orkar ta hand om mig själv i fråga om vettig mat och träning. Just nu jobbar jag mella 70-80 timmar i veckan - och tycker jag hela tiden ligger i otakt. Att jag inte hinner allt som ligger på.

Känner att lite ledighet inte skulle sitta helt fel. Men, det får vänta några veckor till elller någon månad.....


RSS 2.0